ABDULHAMID CHO‘LPON HIKOYALARI TAHLILI ("NOVVOY QIZ” HIKOYASI MISOLIDA) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik vakili Cho‘lponning “Novvoy qiz” hikoyasi badiiy-estetik jihatdan tahlil qilinadi. Asarda tasvirlangan ijtimoiy muhit, insoniy tuyg‘ular, ayniqsa, ayol obrazining ochilishi, muallifning realizmga xos yondashuvi asosida yoritiladi. Hikoyaning g‘oyaviy mazmuni, obrazlar tizimi hamda badiiy vositalari tahlil etilib, uning o‘zbek adabiyotidagi o‘rni ko‘rsatib beriladi.