BADIIY ADABIYOTDA DARAXT OBRAZINING FUNKSIYALARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada badiiy adabiyotda daraxt obrazining funksional xususiyatlari qiyosiy va nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Daraxt obrazi insoniyatning eng qadimiy ramzlaridan biri sifatida hayot, o‘sish, nasl, vaqt va abadiyat tushunchalarini ifodalashda muhim estetik va falsafiy yuk tashiydi. Tadqiqotda daraxt obrazining mifologik, ramziy, psixologik va ijtimoiy funksiyalari yoritiladi.