IJTIMOIY PEDAGOGIKANING OʻZBEKISTONDA VA CHET ELDA RUVOJLANISH TARIXI. (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy pedagogikaning fan sifatida shakllanishi, uning nazariy asoslari va tarixiy rivojlanish bosqichlari Oʻzbekiston hamda xorijiy davlatlar tajribasi asosida kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda ijtimoiy pedagogikaning paydo bo‘lishi insonparvarlik g‘oyalari, jamiyatning ijtimoiy ehtiyojlari hamda tarbiya tizimining evolyutsiyasi bilan chambarchas bog‘liqligi yoritiladi.