NEMIS VA O’ZBEK TILLARIDA PAYT (ZEIT) KONSEPTINING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada nemis va o‘zbek tillarida “Zeit / payt” tushunchasining lingvokulturologik xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida vaqtning semantik ifodalanishi, uning milliy tafakkur bilan aloqasi hamda frazeologik birliklardagi aks etishi o‘rganiladi. Natijalar nemis tilida vaqtning aniqlik va tartib bilan bog‘liqligi, o‘zbek tilida esa ko‘proq an’anaviylik va vaziyatga moslashuvchanlik bilan ifodalanishini ko‘rsatadi.