SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA SHAMOL ENERGETIKA TIZIMLARINI OPTIMALLASHTIRISH ASOSLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada SI asosida shamol energiyasi tizimlarining ilmiy asoslari hamda shamol tezligini prognozlash, prediktiv texnik xizmat ko‘rsatish va aqlli tarmoqlar bilan integratsiyasi tahlil etilgan. Taklif etilgan metodologik yondashuv SI yordamida tizim ishonchliligi, ishlash samaradorligi va energiya balansini qanday yaxshilash, SI yordamida optimallashtirish prognoz xatolarini va operatsion yo‘qotishlarni sezilarli darajada kamaytirish usullari keltirilgan.