KURSANTLARNI KASBGA TAYYORLASHNING IJTIMOIY PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada kursantlarni kasbga tayyorlash jarayonida ijtimoiypsixologik mexanizmlarning ahamiyati va ularning samarali qo‘llanilishi masalalari chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda ijtimoiy-psixologik nazariyalar, tarixiy va zamonaviy yondashuvlar, milliy va xorijiy olimlarning ilmiy merosi hamda amaliy tadqiqot natijalari muhokama qilinadi. Kursantlarning kasbiy ijtimoiylashuvi, motivatsiyasi, kommunikativ va moslashuvchanligi kabi muhim omillar asosida ijtimoiy-psixologik kompetensiyasi mexanizmlarning tarkibi, o‘zaro ta’siri va natijalari ilmiy asoslangan holda yoritiladi.