AHOLI O`RTASIDA TUG`ILISH JARAYONI VA UNGA TA`SIR ETUVCHI OMILLAR (DANG`ARA TUMANI MISOLIDA) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada Dang‘ara tumanida demografik jarayonlarning so‘nggi yillardagi holati va unga ta’sir etuvchi omillar ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda tug‘ilish ko‘rsatkichlari kamida besh yillik rasmiy statistik ma’lumotlar asosida o‘rganilib, hududda tug‘ilish dinamikasining o‘zgarish tendensiyalari aniqlangan. Shuningdek, tug‘ilish darajasiga ta’sir etuvchi omillar kompleks yondashuv asosida baholangan. Olingan natijalar hududiy demografik jarayonlarni ilmiy asosda tahlil qilish hamda kelgusida aholi o‘sishini to’g’risida xulosalar qilish uchun muhim ahamiyat kasb etadi.