ATMOSFERA IFLOSLANISHINING AHOLI SALOMATLIGIGA TA’SIRI BORASIDA BAZI MULOHAZALAR (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada XXI asrning eng global muammolaridan biri bo’lgan atmosfera ifloslanishi va uning inson salomatligiga ta’siri to’g’risidagi masalalar yoritilgan. Jumaladan, atmosferani ifloslovchi hamda inson salomatligiga ta’sir etuvchi tabiiy geografik omillar izohlangan. Aholi salomatligini tiklashning ekoligik jihatlari yuzasidan ma’lumotlar berilgan