SHAHARLARDAGI EKOLOGIK MUAMMOLAR VA ULARNI HUDUDIY TAHLIL QILISH(QO’QON SHAHRI MISOLIDA) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada shaharlarda ekologik muammolarning  paydo bo’lishi va shakllanish sabablari hamda ularning hududiy  tarqalish xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot obyekti sifatida Qo‘qon shahri tanlanib, shahar hududidagi  ekologik muammolar — atmosfera havosining ifloslanishi, maishiy chiqindilar hajmining ortishi, yashil hududlar maydonining qisqarishi, shovqin darajasining oshishi hamda suv resurslari sifatining yomonlashuvi kabi holatlar  kuzatildi va bu holatlar chuqur o‘rganildi.