TIL RIVOJLANISHIDA TARIXIY JARAYONLARNING O‘RNI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tezis til taraqqiyotida tarixiy jarayonlarning ta’sir mexanizmlarini yoritadi. Tadqiqotning maqsadi til tizimi o‘zgarishlarining omillarini va ularning ichki hamda tashqi sabablarini izohlashdir. Metodologiya sifatida tarixiy-qiyosiy, diaxron tahlil va sotsiolingvistik yondashuv uyg‘unlashtirildi. Ilmiy yangilik tilning me’yorlashuvi, leksik qatlamlar almashinuvi va yozuv islohotlari o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlikni bir modelda asoslashdan iborat.