NEMIS VA O‘ZBEK TILLARIDA VAQT KONSEPTINING LINGVOKULTUROLOGIK TALQINI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada nemis va o‘zbek tillarida vaqt konseptining lingvokulturologik talqini qiyosiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda vaqt tushunchasining semantik tuzilishi, uning til va madaniyat o‘rtasidagi bog‘liqligi hamda frazeologik birliklar orqali ifodalanish xususiyatlari o‘rganiladi. Natijalar nemis tilida vaqtning ratsional va aniq model asosida, o‘zbek tilida esa situativ va madaniy qadriyatlar bilan bog‘liq holda talqin qilinishini ko‘rsatadi.