NEMIS VA O’ZBEK TILLARIDA PAYT (ZEIT) KONSEPTINING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada nemis va o‘zbek tillarida vaqt tushunchasining til va madaniyat doirasidagi talqini o‘zaro solishtirish asosida yoritiladi. Tadqiqot davomida vaqtning til tizimidagi ifodalanish shakllari, uning mazmuniy qamrovi hamda jamiyat dunyoqarashi bilan bog‘liqligi ko‘rib chiqiladi. Ayniqsa, barqaror iboralar orqali vaqtni anglashdagi milliy o‘ziga xosliklar ochib beriladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, nemis tilida vaqt tartib va me’yor bilan uyg‘unlashgan bo‘lsa, o‘zbek tilida u kundalik tajriba va urfodatlar bilan bog‘liq holda namoyon bo‘ladi.