EMOTSIONAL INTELLEKT VA UNING SHAXSIY RIVOJLANISHDAGI RO'LI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tezisda emotsional intellektning shaxsiy rivojlanishdagi mexanizmlari nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi emotsional intellekt komponentlarining o‘zini anglash, o‘zini boshqarish, ijtimoiy moslashuv va maqsadga yo‘naltirilgan o‘sish bilan bog‘liqligini asoslashdir. Metodologik yondashuv sifatida konseptual tahlil, qiyosiy sharh va integrativ izoh qo‘llanadi. Ilmiy yangilik emotsional intellektni shaxsning o‘zini rivojlantirish strategiyalariga bog‘lovchi izchil psixologik modelni asoslashda namoyon bo‘ladi.