ABDULLA QAHHOR ASARLARIDA IQTISODIY TENGSIZLIK MUAMMOLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur tezisda Abdulla Qahhor asarlarida iqtisodiy tengsizlik muammolarining badiiy talqini tahlil qilinadi. Adib ijodida jamiyatdagi ijtimoiy tabaqalanish, kambag‘allik va boylik o‘rtasidagi keskin tafovut, inson qadr-qimmatining moddiy omillar bilan o‘lchanishi kabi masalalar o‘ziga xos realizm va satira vositasida yoritiladi. Xususan, yozuvchining hikoya va qissalarida oddiy insonlarning turmushidagi og‘irliklar, adolatsizlik va ijtimoiy muhitning ta’siri orqali iqtisodiy tengsizlikning inson ruhiyatiga salbiy ta’siri ochib beriladi.