KОLОRАDО QO’NG’IZI ZARARKUNANDASI BIOEKOLOGIYASI VA ZARARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada kartoshka  ekinlarining asosiy zararkunandalarining bioekologiyasi yani tuxum, lichinka, g’umbak va imago bosqichlarining rivojlanishi hamda tarqalishi haqida malumotlar keltirilgan bo’lib, ushbu zararkunandalardan kоlоrаdо qo’ng’izi va kartoshka kuyasi kabi hasharotlar kartoshka  ekinlariga kuchli zarar keltirishi aniqlangan.