NEMIS TILIDAN O‘ZBEK TILIGA YOVVOYI HAYVON NOMLARI BILAN BOG‘LIQ FRAZEOLOGIZMLARNI TARJIMA QILISH PRINSIPLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada nemis tilidan o‘zbek tiliga yovvoyi hayvon nomlari bilan bog‘liq frazeologizmlarni tarjima qilish masalasi chuqur ilmiy-nazariy hamda amaliy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda zoonim frazeologizmlarning semantik, strukturaviy va lingvokulturologik xususiyatlari, ularning tarjima jarayonida yuzaga keladigan muammolari hamda adekvatlik va funksional moslik masalalari keng yoritiladi. Nemis va o‘zbek tillaridagi frazeologik tizimlarning qiyosiy tahlili asosida tarjima prinsiplari ilmiy jihatdan asoslab beriladi.