MUHANDISLIK YO‘NALISHI TALABALARINING METROLOGIYA SOHASIDAGI TADQIQOT KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu maqolada muhandislik yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar uchun metrologiya sohasidagi tadqiqot ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Maqolada nazariy ta’lim, amaliy mashg‘ulotlar, zamonaviy metrologik texnologiyalar va tadqiqot metodologiyasining o‘quv jarayonidagi o‘rni ilmiy asosda bayon etiladi. Shuningdek, metrologiya bo‘yicha maxsus o‘quv dasturlarini takomillashtirish va amaliy tadqiqotlarni kuchaytirish orqali talabalarning ilmiy kompetensiyalarini oshirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan.