ENERGIYA O‘LCHOV ASBOBLARIDA TEXNIK XIZMAT VA TEKSHIRUV (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu ilmiy tezis energiya o‘lchov asboblarining texnik xizmat ko‘rsatish jarayoni, ularni davriy tekshirish, kalibrlash va metrologik nazoratning ahamiyatini o‘rganadi. Elektr energiyasini hisoblash jarayonining ishonchliligi aynan ushbu asboblarning to‘g‘ri ishlashiga bog‘liq bo‘lib, texnik xizmatning o‘z vaqtida amalga oshirilishi sanoat, energetika tizimlari va uy xo‘jaliklarida energiya samaradorligini oshirishga xizmat qiladi. Ishda o‘lchov vositalarining asosiy turlari, ularning nosozliklari, diagnostika usullari, zamonaviy raqamli energiya hisoblagichlaridagi o‘ziga xos