Markaziy Osiyo davlatlari o‘rtasidagi iqtisodiy integratsiyaning jadallashuvi va bojxona tizimi modernizatsiyasi: Toshkentdagi VII Maslahatlashuv uchrashuvi tahlili (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Maqolada Toshkentda bo‘lib o‘tgan Markaziy Osiyo davlatlari rahbarlarining VII Maslahatlashuv uchrashuvi natijalari, mintaqaviy integratsiya va iqtisodiy hamkorlikning yangi bosqichi tahlil qilinadi. Bojxona tizimini modernizatsiya qilish, savdo-logistika infratuzilmasini rivojlantirish va raqamli texnologiyalarni joriy etish mintaqaning global iqtisodiy rolini kuchaytirishga xizmat qilmoqda.