1970–1990 YILLARDA SAMARQANDDA TA’LIM TIZIMI TARAQQIYOTI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu tezisda 1970–1990 yillar oralig‘ida Samarqand viloyatida ta’lim tizimining rivojlanish bosqichlari, o‘rta va oliy ta’lim muassasalarining kengayishi, ilmiy salohiyatning oshishi hamda tarbiyaviy jarayonlarning takomillashuvi tahlil qilindi. Tadqiqot davomida arxiv materiallari, statistik ko‘rsatkichlar va tarixiy hujjatlar asosida faktik ma’lumotlar o‘rganildi. Olingan natijalar mazkur davr Samarqand ta’lim tizimi uchun modernizatsiya va professional kadrlar tayyorlashning eng muhim bosqichlaridan biri bo‘lganini ko‘rsatadi.