MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA IJTIMOIY EMOTSIONAL RIVOJLANISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ijtimoiy-emotsional rivojlanishning psixologik asoslari, bu jarayonga ta’sir etuvchi omillar, tarbiyachi va oila hamkorligining ahamiyati hamda rivojlanishni qo‘llab-quvvatlashga xizmat qiluvchi psixologik metodlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda bolalarning emotsional barqarorligi, o‘zini boshqarish ko‘nikmalari, empatiya, muloqot madaniyati va ijtimoiy moslashuv jarayonlari yoritilgan.