ERKIN VOHIDOV SHE’RLARINING G’OYAVIY MAZMUNI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu maqolada millat qalbining eng nozik torlariga tegib, ularni uyg‘ota oladigan so‘z sehri egasi — Erkin Vohidov she’rlarining mazmuniy g‘oyalari haqida so‘z boradi.Uning she’rlarida insonparvarlik, ezgulik, mehr-oqibat, halollik, va adolat g’oyalari markaziy o’rinni egallaydi. Shoir o’z she’rlarida an’anani yangilaydi, yangilikni esa milliylik ruhi bilan bezaydi. Uning har bir misrasi-o’zligini anglagan, Vatanga muhabbatini yurakdan his etgan insonning yurak sadosidir. Shoir ijodida milliy an’ana va o’ziga xoslik uyg’unlashib, bugungi avlodni ruhiy poklik, ezgulik va fidoyilikka chorlaydi.