KURASHCHILARNING TEXNIK TAYYORGARLIGINI MAXSUS HARAKATLI O‘YINLAR YORDAMIDA RIVOJLANTIRISH USLUBIYATI - Toʻrayev Axrorbek Tojdinovich; Xoshimov Maribjon Shokirjon o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada kurashchilarning texnik tayyorgarligini samarali rivojlantirishda maxsus harakatli o‘yinlardan foydalanishning ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilingan. Harakatli o‘yinlar yordamida texnik ko‘nikmalarni shakllantirish, koordinatsion qobiliyatlarni rivojlantirish, mashg‘ulot jarayonining samaradorligini oshirish va kurashchilarning musobaqaga tayyorlik darajasiga ta’siri yoritilgan. Tadqiqot davomida o‘quv-mashg‘ulot jarayoniga moslashtirilgan 10 turdagi maxsus harakatli o‘yinlar qo‘llanildi va ularning samaradorligi tajribada sinovdan o‘tkazildi.