YUQORI MALAKALI YUNON–RIM KURASHCHILARINING TEXNIK TAYYORGARLIGIDA YELKALARDAN OSHIRIB TASHLASH USULINI BAJARISHDA KOMBINATSIYA HARAKATLARINING SAMARASI - Toʻrayev Axrorbek Tojdinovich; Nizomiddinov Husniddin Xafiziddin o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yuqori malakali yunon-rim kurashchilarining texnik-taktik tayyorgarligida yelkalardan oshirib tashlash usulini bajarishda kombinatsiya harakatlaridan foydalanish samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda sportchilar texnik mahorati, musobaqa jarayonidagi usullarni qoʻllash chastotasi, kombinatsion hujum strukturasining oʻrni, yelka orqali oshirish texnikasining energetik va biomekanik xususiyatlari, shuningdek, amaliy mashgʻulotlar jarayonida samaradorlikni oshirish yoʻllari bayon etiladi. Tadqiqot natijalari ushbu usulni takomillashtirish, musobaqalardagi qoʻllash ko‘rsatkichlarini oshirish hamda kurashchilarning umumiy texnik salohiyatini yuksaltirishga xizmat qiladi.