O’ZBEKISTONDA YASHIL IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Xursаndov Komiljon Mаxmаtkulovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida yashil iqtisodiyotga oʻtish jarayonlari, milliy strategiyalar, qayta tiklanuvchi energiya manbalarini kengaytirish siyosati, ekologik modernizatsiya va resurslardan samarali foydalanishning iqtisodiy afzalliklari tahlil qilingan. Mamlakatda 2030-yilgacha mo‘ljallangan “Yashil iqtisodiyot” strategiyasi, quyosh va shamol elektr stansiyalarini barpo etish, chiqindilarni qayta ishlash sanoatini rivojlantirish hamda uglerod izini kamaytirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar asosiy e’tibor markazida bo‘ldi. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonda yashil iqtisodiyot nafaqat ekologik, balki iqtisodiy barqarorlikka erishishning muhim omili ekanini ko‘rsatadi.