TIJORAT BANKLARIDA VALYUTA OPERATSIYALARI HISOBI VA AUDITI - Xudayarov Oybek Odilovich; Tursunov Nurbek Yusuf oʻgʻli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqola tijorat banklarida valyuta operatsiyalari hisobini yuritish va auditi jarayonlarini ilmiy tahlil qiladi. Maqolada valyuta operatsiyalarining moliyaviy va normativ jihatlari, hisob-kitoblarni yuritish usullari, shuningdek audit tadbirlari va O’zbekiston Respublikasida valyuta operatsiyalariga oid statistik ko’rsatkichlari batafsil o‘rganiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, banklar faoliyatidagi valyuta operatsiyalarining aniqligi va shaffofligi moliyaviy barqarorlik va mijozlar ishonchi uchun muhim omil hisoblanadi. Maqolada real bank amaliyoti misollar orqali valyuta operatsiyalari auditi samaradorligi ko‘rsatildi.