TILSHUNOSLIKDA LINGVISTIK TADQIQOTLAR MUHITINI O‘RGANISH TAHLILLARI - Dilorom Tasheva; Nafisa Kubayeva; Matluba Djanzakova (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola zamonaviy tilshunoslikning muhim tarkibiy qismi sifatida lingvistik tadqiqotlar muhitini tahlil qilishning ahamiyatini yoritadi. Unda bu muhit tilni kognitiv, ijtimoiy va madaniy omillar ta’sirida shakllanadigan dinamik va ko‘p qirrali tizim sifatida talqin etish uchun zarur bo‘lgan konseptual va metodologik asoslarni qanday ta’minlashi muhokama qilinadi. Tadqiqot texnologik vositalar, korpus manbalari va integrativ tahliliy yondashuvlarning tilning tuzilishi, qo‘llanilishi va rivojlanishini chuqur anglashdagi o‘rnini ta’kidlaydi. Xulosa o‘rnida lingvistik tadqiqotlar muhitini o‘rganish lingvistik izlanishlarning sifatini va izchilligini oshirish bilan birga tilshunoslik nazariyasi hamda amaliyotining keng miqyosda rivojlanishiga xizmat qilishi qayd etiladi.