TIBBIY EKOLOGIYA TUSHUNCHASI VA UNING BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI - Yoldasheva Xurshida; Turayeva Dildora Shuhratovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Tibbiy ekologiya tushunchasi va uning bugungi kundagi ahamiyati,shuningdek, tibbiy ekologiya va uning ekologiyani muhofaza qilishdagi o’rni yoritilgan. Tibbiy ekologiyaning rivojlanish tarixiga nazar solsak, uning bir nechta bosqichda taraqqiy etganligini ajratish mumkin bo’ladi. Atrof muhitdagi o’zgarishlardan olingan natijalarning to’planib borishi bilan ularning inson organizmiga, salomatlik ko’rsatkichlariga salbiy ta’siri kundan-kunga yaqqolroq namoyon bo’laboshladi. Bu holat ko’p jihatdan biosferaning kimyoviy ifloslanishiga taalluqlidir.