ZAMONAVIY O’ZBEK ADABIYOTIDA MUALLIM OBRAZI TALQINI - Abduqahhorova Muattar Ma’rufjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada zamonaviy o’zbek she’riyatida muallim obrazining talqini, uning o’ziga xos xususiyatlari, ijtimoiy-madaniy ahamiyati va badiiy ifodasi tahlil etiladi. O’zbek shoirlarining muallimga bo’lgan munosabati, uning jamiyatdagi o’rni, murakkab va serqirra faoliyati, shaxsiy fazilatlari va ichki dunyosi shoirlar tomonidan qanday tasvirlangani ko’rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy o’zbek she’riyatida muallim obrazining badiiy talqini adabiyotning jamiyat hayotidagi o’rni, ma’naviy qadriyatlarning saqlanishi va avlodlar o’rtasidagi aloqalarning mustahkamlanishiga xizmat qilishi asoslab beriladi.