ZIYOVUDDIN MANSUR SHE’RIYATI, BADIIYATI - Xoshimova Gavharoy Xayrullo qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada XX asr o‘zbek adabiyotining yirik vakillaridan biri Ziyovuddin Mansur (1924-1993) she’riyatining badiiy xususiyatlari tahlil etiladi. Shoir ijodining asosiy mavzulari, g‘oyaviy yo‘nalishi, badiiy mahorati, uslubi va o‘ziga xosligi ochib beriladi. Ziyovuddin Mansur she’riyatining o‘zbek adabiyotida tutgan o‘rni va ahamiyati ko‘rsatiladi.