INVESTITSION QARORLAR QABUL QILISHDA EKOLOGIK, IJTIMOIY VA BOSHQARUV (ESG) MASALALARI - Nazarova Vasila Rustam qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ekologik, ijtimoiy va boshqaruv (ESG) omillarining investitsion qarorlar qabul qilishdagi ta’siri o‘rganilgan. Maqolada ESG printsiplarini investitsiya strategiyalariga kiritishning moliyaviy natijalar va barqaror rivojlanish uchun uzoq muddatli foydalari ta’riflanadi. Shuningdek, investorlardan, regulyatorlardan va kompaniyalardan ESG integratsiyasini rivojlantirishdagi roli muhokama qilinadi va ESG investitsiyalaridagi global tendensiyalar tahlil qilinadi. Biznes va moliyaviy institutlar uchun barqaror amaliyotlarga moslashish va investitsiya portfellarining chidamliligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.