XODIMLARNING DAROMADLARI” (19-son BHXS) STANDARTINI AMALYOTDA QO‘LLASH MASALALARI (“INVEST FINANCE BANK” XOATB MISOLIDA) - Tursunova Shaxlo Sayfillaevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada “Xodimlarning daromadlari” (19-son BHXS) standartining amaliyotda qo‘llanish masalalari o‘rganilgan. Xususan, “Invest Finance Bank” xo‘jalik amaliyotlari tahlil qilingan hamda mazkur standart asosida xodimlarga hisoblangan ish haqi, nafaqalar, bonuslar va boshqa rag‘batlantiruvchi to‘lovlarning hisobini yuritish tartibi yoritilgan. Maqolada xalqaro standart talablarini milliy buxgalteriya hisobiga uyg‘unlashtirish, mehnatga haq to‘lash xarajatlarini moliyaviy hisobotlarda to‘g‘ri aks ettirish hamda amaliyotda uchraydigan muammolar va ularning yechimlari haqida batafsil fikrlar keltirilgan. Shuningdek, bank amaliyotida standartni joriy qilish tajribasi asosida samaradorlikni oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.