RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BANDLIKNI TAMINLASH LOYIHALARI TADQIQI - Ashirov Farxod Oslonovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida bandlikni ta’minlashning zamonaviy yondashuvlari va loyihalari tadqiq qilingan. Raqamli texnologiyalar jadal rivojlanib borayotgan davrda mehnat bozori tarkibiy jihatdan o‘zgarib, yangi kasb va faoliyat turlari yuzaga chiqmoqda. Shu munosabat bilan bandlikni ta’minlashda innovatsion loyihalar, masofaviy mehnat shakllari, onlayn platformalar orqali ish o‘rinlarini yaratish mexanizmlari tahlil etiladi. Shuningdek, raqamli iqtisodiyotning ijobiy va salbiy ta’sirlari, xususan, mehnat resurslarini qayta tayyorlash, yoshlarni yangi kasblarga yo‘naltirish, davlat tomonidan amalga oshirilayotgan qo‘llab-quvvatlash choralari yoritilgan. Tadqiqot natijalari asosida raqamli iqtisodiyot sharoitida bandlikni samarali ta’minlash bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi