KORPORATIV MOLIYAVIY QARORLARNING BOZOR FAOLLIGIGA TA’SIRINI BAHOLASH - Isamuhammedova Shahnoza Fatxullo qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola korporativ moliyaviy qarorlarning bozor faolligiga qanday ta’sir ko’rsatishini tahlil qiladi. Maqolada, korporativ qarorlar, masalan, investitsiya strategiyalari, qarz olish va dividend siyosati bozor ishtirokchilarining xatti-harakatlariga va umumiy iqtisodiy faoliyatga qanday ta’sir qilishini ko’rib chiqishadi. Shuningdek, moliyaviy qarorlarning bozordagi likvidlik, narxlar o’zgarishi va investorlar ishonchiga ta’sirini aniqlashga urinishlar mavjud. Ushbu tadqiqot, korporativ moliya nazariyasi va amaliyotining bozor iqtisodiyoti bilan qanday o’zaro aloqada bo’lishini ochib beradi.