ISLOMIY MOLIYA VA AN’ANAVIY BANK TIZIMLARIDA LOYIHA BOSHQARUVI QIYOSIY TADQIQI - Ravshanova Marjona Akbarali qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada islomiy moliya va an’anaviy bank tizimlarida loyiha boshqaruvi o‘rtasidagi farqlar va o‘xshashliklar tahlil qilinadi. Maqolada, ayniqsa, O‘zbekistonning iqtisodiy tizimiga xos bo‘lgan moliyaviy muhitda islomiy moliya prinsiplari va an’anaviy bank tizimlarining biznes loyihalarini boshqarishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, har ikkala tizimda loyiha boshqaruvining samaradorligi, xavf va foyda omillari tahlil qilinadi, hamda O‘zbekiston Respublikasining normativ hujjatlari asosida yangi yondashuvlar taqdim etiladi. Maqolada islomiy moliya va an’anaviy bank tizimlarining o‘zaro ta’siri va ularning rivojlanish istiqbollari haqida ham batafsil fikr yuritiladi. Ushbu tadqiqot loyihalarni moliyalashtirishda samarali boshqaruvni ta’minlash uchun zaruriy strategiyalarni aniqlashga yordam beradi.