OʻZBEKISTON RESPUBLIKASIDA QONUN BO‘YICHA MEROS HUQUQINI TARTIBGA SOLISHNING XUSUSIYATLARI - Abduvaliyev Murodillo (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada quyidagi asosiy masalalar o‘rganiladi. Meros huquqining nazariy asoslari va tushunchalari, O‘zbekiston Respublikasida meros huquqini tartibga soluvchi normativ-huquqiy hujjatlarning tahlili, sud amaliyoti misolida nizolarni hal qilish jarayonlari, huquqiy bazani yanada takomillashtirishga qaratilgan takliflar, metodologiya sifatida huquqiy tahlil, taqqosiy yondashuv va sud amaliyotidagi misollar o‘rganilgan.