TIJORAT BANKLARIDA “BLOKCHEYN” TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI (OTP GROUP ATIB "IPOTEKA BANK" MISOLIDA) - O‘ktamov Aziz Sanjar og‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Blokcheyn texnologiyasi hozirgi kunda dunyo bo’ylab turli sohalarda, xususan, moliya va bank tizimlarida o’zining inqilobiy ta’sirini ko’rsatmoqda. Blokcheynning asosiy afzalliklari orasida decentralizatsiya, xavfsizlik va shaffoflikni ta’minlash kabilar mavjud. Tijorat banklarida blokcheynni qo’llash imkoniyatlarini o’rganish, ayniqsa, Ipoteka banki misolida, bank tizimida qanday o’zgarishlar yuzaga kelishini tushunishga yordam beradi. Ipoteka bankining OTP Group bilan hamkorligi doirasida blokcheyn texnologiyasini joriy etish, banklarning o’z faoliyatlarini qanday modernizatsiya qilayotganini va mijozlarga qanday yangi imkoniyatlar taqdim etayotganini aniqlashga imkon yaratadi. Bu maqolada blokcheyn texnologiyasining tijorat banklaridagi istiqbollari va uning iqtisodiy samaradorligi batafsil tahlil qilinadi.