TIJORAT BANKLARIDA “BLOKCHEYN” TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI (OTP GROUP ATIB "IPOTEKA BANK" MISOLIDA) - O‘ktamov Aziz Sanjar og‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqola, tijorat banklarida "Blokcheyn" texnologiyasining joriy etilishi va uning istiqbollari haqida so‘z yuritadi. Blokcheyn texnologiyasi, markazlashtirilmagan va xavfsiz ma’lumotlar bazasini ta’minlash orqali, moliyaviy operatsiyalarni tezlashtirish, arzonlashtirish va optimallashtirish imkoniyatlarini yaratadi. Ushbu maqolada, O‘zbekistonning yirik tijorat banklaridan biri bo‘lgan "Ipoteka Bank" misolida blokcheyn texnologiyasining amalga oshirilishi, uning afzalliklari va xavflari tahlil qilinadi. Shuningdek, banklar uchun blokcheyn texnologiyasining samarali qo‘llanilishi, moliyaviy sektorda innovatsion o‘zgarishlarga olib kelishi va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari ko‘rib chiqiladi.