INKLYUZIV TA’LIM SOHASIGA ZAMONAVIY AXBOROT KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI VA INNOVATSION LOYIHALARNI JORIY ETISH - Eshmamatova Setora; Mirzayeva Umida Yorqinovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv ta’lim – bu ta’lim tizimining eng muhim tamoyillaridan biri bo‘lib, u har bir bolaning, uning qaysi ijtimoiy, iqtisodiy yoki jismoniy imkoniyatlarga ega bo‘lishidan qat’iy nazar, teng huquqli ta’lim olishini ta’minlashga qaratilgan. Bu tushuncha jamiyatda ijtimoiy adolatni ta’minlash, har bir fuqaroning o‘z salohiyati va imkoniyatlarini to‘la ro‘yobga chiqarishiga ko‘maklashish maqsadini ko‘zlaydi. Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim sohasida zamonaviy axborot kommunikatsiya texnologiyalari va innovatsion loyihalarni joriy etish haqida ma’lumotlar berilgan.