INKLYUZIV TA’LIM JARAYONIDA PEDAGOGIK VA AXBOROT KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Eshmamatova Setora; Gaziyeva Dildora Husanovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv taʼlim zamonaviy taʼlim tizimining muhim yoʻnalishlaridan biri boʻlib, unda har qanday imkoniyati cheklangan oʻquvchilar ham toʻlaqonli taʼlim olish imkoniyatiga ega boʻlishlari taʼminlanadi. Ushbu jarayonda pedagogik usullar bilan bir qatorda axborot kommunikatsiya texnologiyalari keng qoʻllaniladi. Axborot kommunikatsiya texnologiyalari inklyuziv taʼlim jarayonini yanada samaraliroq, qiziqarli va interaktiv qilishga yordam beradi. Bu vositalar orqali oʻquvchilarning bilim olish jarayoni individual ehtiyojlari va imkoniyatlariga mos tarzda tashkil etiladi. Shuning uchun inklyuziv taʼlim jarayonida pedagogik yondashuvlar bilan bir qatorda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish nihoyatda muhimdir.