INKLYUZIV TA’LIMDA TARBIYA MASALASI - Eshmamatova Setora; Esonboyeva Elnoza Toshpulatovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv taʼlim dunyoda taʼlim sohasida innovatsion yondashuvlardan biri sifatida keng tarqalib bormoqda. Inklyuziv taʼlimning asosiy maqsadi har qanday talabani, ularning qobiliyatlari, rivojlanish darajasi yoki imkoniyatlarining cheklanganligi qatʼiy nazar, bir xil taʼlim muhitida taʼlim berish va rivojlantirishdir. Bu tizimda taʼlim faqatgina bilim berish emas, balki tarbiya va shaxsiy rivojlanishga ham katta eʼtibor qaratiladi. Tarbiya esa nafaqat maʼnaviy-axloqiy yetuklik, balki ijtimoiy moslashuv, o‘zaro hurmat va hamjihatlikni rivojlantirish uchun zarurdir.