2020 - 2025 YILLARDA XALQ TA’LIMI TIZIMIDA INKLYUZIV TA’LIMNI RIVOJLANTIRISH KONSEPSIYASI - Eshmamatova Setora; Xushnudova Anajon Zafarovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Xalq taʼlimi tizimida inklyuziv taʼlimni rivojlantirish konsepsiyasi mamlakatimiz taʼlim siyosatining eng muhim yoʻnalishlaridan biri sifatida ilgari surilmoqda. Bu konsepsiya taʼlimning har bir ishtirokchisiga, ularning imkoniyatlari, ehtiyojlari va qobiliyatlaridan qatʼi nazar, teng va sifatli taʼlim olish imkoniyatini yaratish maqsadida ishlab chiqildi. Inklyuziv taʼlimning mazmuni shundan iboratki, u taʼlim jarayoniga maxsus ehtiyojlarga ega bolalarni, shu jumladan jismoniy, ruhiy, sensor va ijtimoiy qiyinchiliklarga duch kelganlarni kiritadi va ularning taʼlim olishdagi imkoniyatlarini kengaytirishga qaratilgan.