INKLYUZIV TA’LIM TIZIMI SOHASIDA NORMATIV BAZANI TAKOMILLASHTIRISH - Eshmamatova Setora; Abdulhamidova Sevinch Mansurjonovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv taʼlim tizimi sohasida normativ bazani takomillashtirish masalasi zamonaviy taʼlim sohasida ustuvor yoʻnalishlardan biriga aylanib bormoqda. Bu jarayon taʼlimda tenglik va inklyuziya tamoyillarini mustahkamlashga, shuningdek, taʼlim olishda barqaror va xavfsiz muhitni yaratishga xizmat qiladi. Inklyuziv taʼlim tizimining samarali va uzluksiz ishlashi uchun toʻliq, ravon va amaliy jihatdan tatbiq qilinadigan normativ-huquqiy bazaning mavjudligi zarurdir.