INKLYUZIV TA’LIMNI HUQUQI JIHATDAN MUSTAXKAMLASH VA INFRATULOZM SHART -SHAROITLARINI YAXSHILASH. - Eshmamatova Sitora Tuygʻun Qizi; Turadjonova Nozima; Alimova Fotima (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim tizimini huquqiy jihatdan mustahkamlash, mavjud normativ-huquqiy asoslar va ularning amaliyotdagi tatbiqi tahlil qilingan. Shuningdek, ta’lim muassasalarida infratuzilmaviy shart-sharoitlarni yaxshilashning dolzarb yo’nalishlari va xalqaro tajribalar asosida samarali mexanizmlar ko’rsatib berilgan. Tadqiqot natijalarida O’zbekiston ta’lim tizimida inklyuzivlikni rivojlantirish bo’yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.