INKLYUZIV TA’LIMNING MOHIYATI VA IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR UCHUN IJTIMOIY AHAMIYATI - Eshmamatova Sitora Tuygʻun qizi; Saitova Nargiza; Maxkamova Dilbar (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv taʼlimning mohiyati, imkoniyati cheklangan bolalar uchun uning ijtimoiy ahamiyati hamda jamiyatda ijtimoiy tenglikni taʼminlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, mazkur sohadagi ilmiy adabiyotlar ko‘rib chiqilib, metodologik asoslar, amaliy natijalar va munozaralar yoritilgan. Inklyuziv ta’limning samaradorligini oshirish bo‘yicha xulosalar va takliflar ham beriladi.