DANAK MEVALI EKINLARDA KLON PAYVANDTAGLARNING AHAMIYATI VA AFZALLIKLARI - O.O.Ramazonov; A.H.Zoyirov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Maqolada danak mevali ekinlarda klon payvandtaglarning qo‘llanilishi va ularning agronomik va iqtisodiy ahamiyati tahlil qilinadi. Klon payvandtaglar mevalarning sifatini, hosildorligini va kasalliklarga chidamliligini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, ular o‘simliklarning genetik barqarorligini saqlash va yangi seleksiya ishlari uchun ishonchli baza yaratishda keng qo‘llanilishi ko‘rsatib o‘tilgan.