ТУРКИЯНИНГ ҲАРБИЙ СИЁСАТИ ВА МАХСУС БЎЛИНМАЛАР ТИЗИМИНИНГ ШАКЛЛАНИШИ - Азимов Суҳроб (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннатация. Ушбу мақолада Туркия Республикасининг Махсус кучларининг вазифалариб унинг тузилишиб ривожланиши, Туркиянинг ўтмишда ва бугунги кундаги ҳарбий сиёсати, НАТО тизимида Туркия қуролли кучларининг ўрни, НАТО стандардлари бўйича ривожланиши, махсус кучларининг жамоат хавфсизлигини таъминлашдаги ўрни ва аҳамияти илимий тахлил қилинган ва илмий хулоса, таклифлар берилган.