ONA TILI FANIDA BAHOLASHNING ZAMONAVIY MEZONLARI: MUAMMO VA YECHIMLAR - Shamsheddinova Nodira Baxredinovna; Yusupova Sevara Xolbekovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ona tili fanida baholashning zamonaviy mezonlari, ularni amaliyotga tatbiq etish jarayonida uchrayotgan muammolar va ularning samarali yechimlari ilmiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Baholashning kompetensiyaviy yondashuvga asoslangan yangi talablari, o‘quvchining bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini aniq mezonlar asosida aniqlash usullari yoritiladi. Shuningdek, baholash jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari, muallimlar duch kelayotgan metodik muammolar hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar bayon etiladi. Tadqiqot natijalari ona tili fanida baholash tizimini takomillashtirishga xizmat qiladi.