AHOLI GAVJUM JOYLARDA AVTOMOBILLAR UCHUN TO‘XTASH JOYLARINI REJALASHTIRISH TAMOYILLARI - Qurbonov Anvar Mananazar o‘g‘li; Ibragimov N.X. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Katta aholi zichligini va transport vositalari harakatining yuqori darajasini hisobga olgan holda, zamonaviy shaharlarda avtomobillar uchun to‘xtash joylarini rejalashtirish dolzarb va murakkab masalalardan biri hisoblanadi. To‘xtash joylari shaharliklar hayotida muhim rol o‘ynaydi. Chunki har bir inson zamonaviy hayot talabidan kelib chiqqan holda, o‘z transport vositasidan samarali va xavfsiz foydalanishni istaydi. Shu sababli, aholisi ko‘p bo‘lgan shahar, tuman va aholi punktlarida to‘xtash joylari zamonaviy shaharsozlik siyosatining ajralmas qismiga aylanmoqda.