ЎЗБЕКИСТОНДА КОРРУПЦИЯГА ҚАРШИ ҲУҚУҚИЙ СИЁСАТ ВА ПРОФИЛАКТИКА МЕХАНИЗМЛАРИ - Хисравов Хушбахт Хуршедович; Чориев Маҳмуджон Аҳмад ўғли (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннотация: Мақолада давлат бошқарувида коррупцияга қарши курашиш масаласи, коррупциявий омилларнинг моҳияти ва уларнинг коррупциянинг пайдо бўлиши, ривожланиши hamда мавжудлигини сақлаб қолишдаги роли таҳлил қилинади. Коррупциявий омилларнинг ҳуқуқий, ижтимоий ва статик жиҳатдан кўриниши, уларнинг давлат бошқаруви ва қонунчиликдаги аҳамияти ўрганилади. Шунингдек, Ўзбекистонда коррупцияга қарши курашишда қабул қилинган қонунлар, норматив-ҳуқуқий ҳужжатлар, профилактика инспекторлари ва давлат органларида коррупцияга қарши тизимли чора-тадбирлар тадқиқ этилади.